Ako v Chrome vypnúť automatické prihlasovanie do účtu Google?

Google Chrome patrí medzi moje obľúbené webové prehliadače, no už dlhší čas mi na ňom strašne vadila jedna vec. Akési automatické prihlasovanie do účtu Google, ku ktorému dochádzalo po tom, čo som sa prihlásil na niektorom z webov Googlu. Napríklad som sa prihlásil do Gmailu alebo Youtube, no a zrazu som zistil, že tým istým účtom som automaticky prihlásený aj v samotnom webovom prehliadači Chrome.

Plne rozumiem tomu, že to má zmysel pre synchronizáciu obsahu v prehliadači Chrome medzi viacerými zariadeniami, no ja týmto spôsobom nefungujem a vyslovene mi vadilo, že sa musím pravidelne odhlasovať ešte aj z prehliadača. Jednoducho nechcem, aby sa moje konto Google automaticky ocitlo v Chrome.

Niečo takéto by malo fungovať na dobrovoľnej báze – štandardne by to malo byť vypnuté a používateľ si automatické prihlasovanie v prehliadači môže zapnúť. Bohužiaľ to zjavne funguje opačne. Na druhú stranu, buďme radi, že sa to aspoň dá veľmi jednoducho vypnúť. Netreba príliš špekulovať, stačí zamieriť do nastavení prehliadača Chrome.

  • Otvoríme si nastavenia Chrome.
  • V sekcii „Vy a Google“ klikneme na možnosť „Synchronizácia a služby Googlu“.
  • Vypneme možnosť „Povoliť prihlásenie do Chromu“.
  • Prehliadač cez upozornenie vyzve na svoje reštartovanie, čo potvrdíme.
  • Vypne sa a opätovne zapne.
  • Hotovo. Teraz sa môžete prihlasovať do Gmailu, YouTube a ďalších služieb Googlu bez toho, aby došlo k automatickému použitiu vášho konta v prehliadači Chrome.

Keby vám niekedy táto automatizácia náhodou chýbala, tak v nastaveniach stačí len opätovne zapnúť možnosť „Povoliť prihlásenie do Chromu“.

Ak by ste sa náhodou dostali do situácie, kedy je tlačidlo pre vypnutie spomínanej možnosti zablokované, vyskúšajte sa najskôr v Chrome odhlásiť z aktuálneho konta – ikonka používateľa je hneď vedľa tlačidla pre zobrazenie nastavení. V pravom hornom rohu. Prípadne vyskúšajte vypnúť synchronizáciu pre aktuálne používané konto. Tieto dve veci by mohli pomôcť.