messenger bez facebooku

Messenger upozorní, ak niekto urobí screenshot konverzácie. Má to háčik

Pravdepodobne ste v ostatných dňoch zachytili správy, že Messenger vás upozorní, keď niekto urobí screenshot konverzácie. Táto novinka v médiách vyvolala veľký ošiaľ, veď ide o poriadne zaujímavú vec, ktorá by mala prispieť k ochrane súkromia.

Len málokto z nás je rád, keď po čase zistí, že si niekto má snímku konverzácie, ktorú po čase vytiahne, hlavne ak išlo o správy, ktoré sa nemali dostať ďalej. Takýto screenshot Messengeru môže byť veľmi nepríjemný.

Vec sa má tak, že aj pri téme upozornenia na vytvorenie screenshotu konverzácie na Messengery sa povedal A, no zabudlo sa povedať B. Teraz preto môžu vznikať rôzne nedorozumenia. Áno, funkcia je reálna. O jej pridaní informoval priamo Mark Zuckerberg.

V aplikácii má pribudnúť v najbližšej aktualizácii. Jej fungovanie však nie je úplne také všeobecné, ako by si človek mohol myslieť po prečítaní titulného nadpisu niektorého z rozšírených článkov.

Celé toto upozornenie na screenshot chatu v Messengeri má niekoľko háčikov:

  • Funkcia je podporovaná len v mobilnej aplikácii.
  • Nebola pridaná do bežných konverzácií, ktoré máte obvykle vytvorené s priateľmi.
  • Funguje len v konverzáciách s end-to-end šifrovaním, ktoré musíte vyslovene zapnúť.
  • Aj v spomínaných šifrovaných komunikáciách funguje len vtedy, ak v rámci nich využívate funkciu miznúcich správ.
  • Jednoducho musíte mať najnovšiu verziu mobilnej aplikácie Messenger, vytvorenú šifrovanú konverzáciu a ešte zapnuté miznutie správ. Až v tomto prípade vás v momente, kedy vznikne screenshot Messenger upozorní na túto skutočnosť.

Do istej miery teda dochádza k posilneniu ochrany používateľov, no tí vlastne musia vedieť, že niečo takého existuje. Navyše, rovnaká funkcia existuje už dlhý čas pri klasickej funkcii “Miznúce správy”. Teraz sa vlastne zmenilo len to, že bola pridaná aj do konverzácii s end-to-end šifrovaním. Tie mimochodom zapnete takto:

  • V pravom hornom rohu aplikácie Messenger kliknete na symbol pera.
  • Vedľa nápisu “Nová správa” kliknete na prepínač so symbolom zámku.
  • Vyberiete kontakt a začnete chat.
  • Aby sa začalo zobrazovať upozornenie, musíte ešte kliknúť na symbol hodín v poli pre zadanie textu a zapnúť miznúce správy.
  • Celkovo teda ide o kombináciu šifrovaných a miznúcich správ.
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Mohlo by zaujať