Ako resetovať Správcu úloh do pôvodného stavu?

Správca úloh je základným systémovým nástrojom v operačných systémoch Windows. Nakoľko slúži ako pomocník pre ukončenie procesov, ktoré robia problémy, vytvorený bol tak, aby používateľa nesklamal ani v krízových situáciách.

Napriek tomu všetkému občas môže dôjsť k stavu, kedy prestane poslúchať samotný Správca úloh, prípadne dôjde k poškodeniu jeho integrity. Ako prezradil programátor David Plummer, tvorca Správcu úloh, v systéme existuje pomerne jednoduchý postup ako túto aplikáciu resetovať do pôvodného stavu. Prekvapivo to má pomôcť aj pri spomínanom poškodení aplikácie.

Funguje to tak, že podržíme klávesovú skratku CTRL + ALT + SHIFT a následne spustíme Správcu úloh. Nakoľko potrebujme používať klávesy, pre spustenie Správcu úloh pri tomto úkone musíme použiť niektorú z alternatívnych možností:

  • Spustenie cez kontextovú ponuku Panela úloh.
  • Spustenie cez ponuku s nástrojmi na správu, ktorú vyvoláme pravým kliknutím na ikonu ponuky Štart.
  • Spustenie vyhľadaním “taskmgr” alebo “Správca úloh” cez ponuku Štart.
  • Spustenie z ponuky Štart, vyhľadaním aplikácie “Správca úloh” v zložke “Systém”.

Aplikácia sa obnoví do pôvodného stavu, čo by malo pomôcť aj pri vážnejších problémoch s jej doterajším používaním. To, že sa Správca úloh resetoval do pôvodného stavu sa dozviete aj z toho, že sa spustí v kompaktnom režime.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by zaujať
ako vrátiť starý dizajn Gmailu

Ako vrátiť starý dizajn Gmailu?

Nepotrebujete na to žiaden doplnok do webového prehliadača. Stačí zamieriť do nastavení schránky. Ako teda ako vrátiť starý dizajn Gmailu?