messenger bez facebooku

Ako vymazať Facebook z mobilu?

Facebook je miestom, ktoré ľudí spája a súčasne rozdeľuje. Na každý príspevok s pridanou hodnotou tu pridajú desiatky nezmyslov, urážok, dezinformácií či chválenkárskeho obsahu. V prípade, že chcete, aby vám Facebook prinášal niečo pozitívne, musíte dosť času venovať nastaveniu, vyhľadaniu rozumných profilov a komunít, ako aj blokovaniu nevhodných príspevkov.

Po čase vás to možno omrzí a dospejete k rozhodnutiu, že čas strávený na Facebook viete využiť omnoho lepšie. Vtedy na rad prichádza myšlienka ako vymazať Facebook z mobilu. Nejde o nič zložité, a ak viete so svojim smartfónom aspoň trochu pracovať, tak zvládnete aj odinštalovať Facebook. Ide totiž o klasické odstránenie aplikácie.

Keď sa na to pozriem zo širšieho pohľadu, tak vymazanie Facebooku z mobilu v sebe môže zahŕňať viacero čiastkových krokov a rozhodnutí. Sami si zvážte, ktoré z nich chcete vlastne vykonať.

Ak vám napríklad ide len o to, že aplikáciu Facebook nechcete mať na mobile, tak ide o prosté odinštalovanie. Avšak, ak chcete dať Facebooku zbohom v globálnom pohľade, tak na rad prichádza aj zrušenie používateľského účtu. Zjednodušene teda ide o dva kroky:

Ako odinštalovať Facebook z mobilu?

Odkaz na informácie o zrušení účtu máte vyššie, tu sa budeme venovať len tomu ako vymazať Facebook z mobilu so systémom Android. Na iPhonoch to funguje podobne.

  • Otvoríme aplikáciu Nastavenia.
  • Prejdeme do sekcie Aplikácie.
  • Podľa potreby zvolíme sekciu Spravovať aplikácie.
  • V zozname nainštalovaných aplikácii nájdeme Facebook.
  • Klikneme na jeho názov alebo ikonu.
  • Z ponúkaných možností zvolíme Odinštalovať, prípadne Odstrániť.
  • Hotovo.

Fungovať by malo aj to, že na ikone aplikácie podržíte prst, čo zobrazí kontextovú ponuku s možnosťou Informácie o aplikácii. Tam by sa mala nachádzať rovno aj možnosť pre odinštalovanie.

V prípade, že Facebook chcete odstrániť z webového prehliadača, tak sa jednoducho odhláste zo svojho účtu a viac sa tam neprihlasujte.

No, a ak sa rozhodnete aj pre zrušenie celého účtu, tak vám do pozornosti dávam článok o možnosti používať Messenger aj bez aktívneho účtu na FB. Rozhodnutie je len na vás.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by zaujať